Crash-B 2012

Igen i år havde Svend Aage og jeg fornøjelsen at være mandskabsleder og fotograf for de danske deltagere i ergometer-Verdensmesterskaberne i Boston. Vi havde i år ud over de danske deltagere, som talte 8 roere plus én træner, også følgeskab og ansvar for et hold fra Færøerne, hvor der var 7 roere og 2 ledere.

Som det plejer at være, mødtes vi i Kastrup Lufthavn (torsdag den 16. februar), for denne gang at flyve via London, (før vi meget sent dansk tid) landede i Boston, hurtigt lige ned for at købe lidt ind til næste dags morgenmad og andre for lige at tage en stille tur i ergometer efter en lang flyvetur.

Dagen efter er der vildt gang i ergometrene og alle får pudset det sidste af formen af, før det store slag skal stå søndag (d. 19. februar), og her også ind imellem lidt tid til shopping i det meget store mall, der ligger på den anden side af vejen :o)

Lørdag, de absolut sidste anstrengelser, før der bliver afholdt en stor fælles reception på hotellet med en masse god og sund mad for de oversøiske deltagere, og så lige lidt tid til afslapning, hvor rigtig mange i år brugte tiden på en ”hop af og på” bustur rundt i Boston / Cambridge, da vejret var helt forrygende godt og forårsagtigt.

Søndagen oprandt, og sædvanen tro var det Masterroerne, der lagde ud, og det må nok siges, at det var succes på alle hylder, i de første 3 starter havde vi roet os til 3 guld og hermed hver fortjent en hammer, nemlig Leif (Kalundborg), Birgit (Sorø) og så undertegnede Merete (Fredensborg).

Så det lagde lige som et forventningspres på ungdommen, og de gik da også til makronerne det bedste de havde lært, og inden dagen var omme, havde de 8 danske roere vundet ikke mindre end

5 guldmedaljer og 2 sølvmedaljer

Så når vi kigger på de store ronationer, Tyskland og England, som efter mesterskaberne står med sølle 1 og 2 medaljer, kan vi godt være vores præstation bekendt, og at der mellem guldmedaljerne til Danmark også var én i Åben Let herre ved Steffen fra Odder, gjorde jo ikke tingene dårligere.

Vores Færøske venner var lidt skuffede over deres resultater, hvoraf den bedste placering var en 5.plads, men de havde fået en masse lærepenge med hjem, og vidste nu hvad der skulle til, men det skal dog siges at 4 af dem satte personlig rekord, og ud over det skal dog fremhæves at én af deltagerne, som er første års senior, altså lige fyldt 19 og derfor stillede op i åben herre klasse, får en flot 10.plads (tid 6.03 for en juniorroere).

RoHilsen Merete