Månedens interview - januar

I løbet af 2011 vil vi hver måned bringe et nyt mini-interview med et medlem af klubben, her kommer det første!

Januar måneds offer: Ulla Poulsen

1. Hvor længe har du roet - fortæl lidt om din ro-baggrund, hvorfor du
begyndte?

Jeg har roet siden 1974, hvor jeg var 15 år. Jeg begyndte efter en sommerferie med min familie, hvor vi blandt andet var ved Maribo-søerne og roede i nogle joller. Det, syntes jeg, var vildt sjovt.... og da min mor så fortalte, at  oning var en sportsgren, man kunne dyrke, meldte jeg mig ind i Fredensborg Roklub foråret efter. Og har været medlem lige siden.....

Jeg har gennem alle årerne roet mindst to - men som regel flere - gange om ugen. Særligt de seneste år er jeg begyndt at ro mere. Tidligere brugte jeg meget tid på bestyrelsesarbejde i klubben - jeg har nok siddet 20-25 år   bestyrelsen alt i alt, deraf 10 år som formand - og da jeg gik ud af bestyrelsen i 2004, blev der luft til at ro mere selv.

2. Hvad ror du helst: inrigger, gig, outrigger, kaproning, hygge?

De sidste 5-6 år har jeg roet mest outrigger, især dobbeltfirer, med henblik på at deltage i forskellige masterskaproninger. Desuden ror jeg en del sculler om morgenen, og i hvert fald også en gang om ugen gig eller inrigger med nogle af mine gamle rokammerater, som ikke er sprunget på konkurrencevognen.

Tidligere roede jeg mest inrigger og gig, og jeg har roet en masse langtur. I Danmark, men også i blandt andet Sverige, Norge, Tyskland og Frankrig.

3. Hvad er det bedste ved at ro?

At roning er så utrolig alsidig. Det er en sport, der kan varieres på mange måder. Du kan ro inrigger, gig og outrigger. Du kan ro alene eller sammen med andre. Du kan ro med samme køn eller mix. Du kan ro roligt og  afslappet eller gå totalt til stålet. Du kan deltage i konkurrencer eller lade være. Du kan ro med jævnaldrende eller på tværs af alle aldre. Hvis man vil det, er der hele tiden nye facetter at opleve.

Dertil kommer, at roning forener fysisk udfoldelse med naturoplevelser. Det giver en ekstra dimension, som har stor betydning for mig.

4. Hvad kunne du tænke dig kunne være endnu bedre?

Hvis jeg holder mig til, hvad der kunne være endnu bedre i Fredensborg Roklub (og undlader at sige, at det ville være endnu bedre, hvis det aldrig blæste fra nord), kunne jeg ønske mig for klubben, at der enten dumpede et par personer ned fra himlen, der ville påtage sig at organisere fælles roning og træning for alle typer af medlemmer, eller at vi besluttede os for at lønne nogle for at gøre det. Jeg synes, at vi har brug for nogle klubtrænere, som kan tage med forskellige grupper af medlemmer på vandet og hjælpe dem med de konkrete behov, de måtte have. Først og fremmest nogle, der kunne tage sig af de unge roere, men også meget gerne nogle, der  kunne træne teknik og lave småprogrammer med motionsroerne efter behov - og træne dem, der gerne vil ro decideret konkurrence.

5. Hvad er din bedste/sjoveste/mærkeligste ro-oplevelse?

Hmm, jeg har mange 'bedste' oplevelser, som på hver deres måde har været med til at holde min glæde ved roning vedlige. Det kan være en tur søen rundt i dobbeltfirer en sommermorgen klokken 7, hvor vandet er spejlblankt, og båden (af uransagelige årsager) kører helt perfekt. Eller en langtur, Bornholm rundt, hvor man stævner ud i en rosa solopgang på en Østersø uden en krusning. Hvor vandet er som fed, blank silke at ro på, og klipperne spejler sig i overfladen. Eller en Karlebo Maraton, hvor man klokken fire om natten kommer gennem Københavns kanaler og ser de sidste morgenbranderter slingre hjem efter selv at have roet cirka 40 kilometer og vide, at man er halvvejs. En 'bedste' oplevelse er også den kaproning, hvor det lykkes at trække fra ærke-konkurrenten og komme først over målstregen.

 

Alle interviews vil kunne findes samlet under Artikler.